0
Totaal: € 0,00 (incl. BTW)
Unieke handgemaakte sieraden met een verhaal
 

Over ons

IssaMadeBy is:

Ingrid

Oprichtster Ingrid Hoffman startte IssaMadeBy in juni 2012. Ingrid: “Op vakantie in Kroatië kwam ik de prachtigste sieraden tegen in een winkel annex atelier op het eiland Vis.  Midden in de winkel staat een werkbank waar de sieraden ter plekke met de hand werden gemaakt. Je proefde direct de ambachtelijke sfeer. Ik vond de armbanden zo mooi en zo vakkundig gemaakt, dat ik er meer van wilde weten.” 

Nadat Ingrid de ontwerper had ontmoet, was ze diep onder de indruk van zijn verhaal. Het bleek, dat Bruno in de zomer leeft van het toerisme en van de verkoop van sieraden op lokale markten en in de winkel. In de winter ontwerpt en maakt hij sieraden, tassen en riemen voor het zomerseizoen.

Bruno heeft hard moeten werken om zover te komen. Ingrid: “Bijzonder is, dat Bruno  van oorsprong leer- en metaalbewerker is. Daardoor heeft hij een gedegen kennis van het vak en de materialen.  Dat zie je aan de manier waarop de sieraden ontworpen en gemaakt zijn. Het is echt een kwaliteitsproduct.”   

Ingrid zag direct de mogelijkheden voor de Nederlandse markt. Het idee voor IssaMadeBy was geboren. Terug in Nederland startte ze haar eigen webshop om de sieraden exclusief in Nederland te kunnen verkopen. “De naam IssaMadeBy verwijst niet alleen naar de makers, maar ook naar Issa, de oorspronkelijke naam van het Kroatische eiland Vis, waar de Naval Knots vandaan komen,” aldus Ingrid. Inmiddels is het bedrijf zich aan het ontwikkelen en is ook Caroline uit Breda een van de makers geworden. Zij is oa verantwoordelijk voor het produceren van de bestseller Ringwrap. Ambacht is het belangrijkste woord voor Issa en dat past prima bij Caroline, zij is van oorsprong ontwerpster en maakster van leren tassen en rokken. Inmiddels zijn er ook porseleinen medaillons aan het assortiment toegevoegd. Ingrid heeft daarvoor de samenwerking met keramiste Dorien uit Rotterdam gezocht.

 Ik hecht veel waarde aan kwaliteit, vakmanschap en details en wil de produktie van de ontwerpen in Europa houden. Ik vind het fijn de mensen te kennen die helpen bij de produktie van de ontwerpen.